dilluns, 21 abril de 2014 | 09:05h

Actualitat
Les noticiesEls blocs de sentmenat.com
RSS
Veure tots els blocssentmenat esfera sentmenat esfera
Etiquetes

Sentmenat forma part de la comissió per redefinir el projecte

Nou impuls a l'Espai Agroforestal de Llevant


Societat divendres, 17.octubre.2008. 01.00 h


Després d'uns anys adormit, l'Espai Agroforestal de Llevant, el projecte de la creació d'una àrea natural que s'estén entre els dos vallesos i que comprèn deu termes municipals torna a prendre vida. Els regidors d'urbanisme i medi ambient de Sabadell, Castellar del Vallès, Sentmenat, Polinyà i Montcada i Reixac han format una comissió de treball per tal de redefinir el projecte i establir les actuacions que cal dur a terme a partir d'ara.

La comissió s'encarregarà de decidir com cal gestionar aquest espai natural, quin ha de ser el nivell de protecció quant a les contrucciones de les infraestructures supramunicipals que s'han de realitzar i de quina manera cal conscienciar la població sobre el valor d'aquesta zona de gran riquesa natural i ecològica.

A més, la comissió vetllarà per compatibilitzar els interessos intermunicipals, de manera que aquelles iniciatives que puguin ser positives per a un municipi no esdevingui un element negatiu per al municipi veí.


L'Espai Agroforestal de Llevant, l'anella verda del Vallès

L'Espai Agroforestal es va definir l'any 2000 per tal d'aconseguir el manteniment i la protecció de les zones agrícoles i forestals dels deu municipis que en formen part, i establir una mena d'anella verda a l'entorn de l'àrea metropolitana de Barcelona. L'objectiu és aconseguir establir una zona natural contínua en què els espais naturals dels diferents municipis es mantinguin en contacte, a l'hora que busca establir una ordenació que faci compatible l'ús social, el desenvolupament rural periurbà a través de les activitats agrícoles i forestals i la creació d'activitat econòmica relacionada amb el sector primari.

Una de les línies de treball és la de conscienciar els ciutadans vallesans de la importància d'aquest espai natural des de la perspectiva de la protecció de les funcions ecològiques i paisatgístiques, el desenvolupament de les activitats agrícoles i forestals i la comptabilitat amb l'ús social d'aquests espais.

Els municipis que conformen l'Espai Agroforestal de Llevant són Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Fost de Campsentelles, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat, i el seu àmbit és el territori delimitat entre el riu Ripoll a l'oest, la riera de Caldes a l'est, la serralada Prelitoral al nord i la serralada de Marina al sud.

L'entorn de Sentmenat forma part de l'Espai Agroforestal L'entorn de Sentmenat forma part de l'Espai Agroforestal
© Isidre Garcia

L'Espai Agroforestal està format per zones naturals i agrícoles L'Espai Agroforestal està format per zones naturals i agrícoles
© Isidre Garcia

Sentmenat té una gran riquesa natural i agrícola Sentmenat té una gran riquesa natural i agrícola
© Josep Vinyets

Etiquetes
ecologia, patrimoni natural, espai agroforestal de llevant
Comparteix
Lectures 2412 lectures   comentari Cap comentari

publicitat

Comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

loading


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

Els comentaris reflecteixen únicament l'opinió dels usuaris. sentmenat.com es reserva el dret a no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults o difamacions o que siguin contraris o atemptin contra la Llei. sentmenat.com no assumeix cap responsabilitat derivada del contingut dels comentaris, que correspon als seus autors.
Els comentaris anònims que continguin crítiques, acusacions, insults i/ o referències a persones sense responsabilitats públiques seran eliminats automàticament.
publicitat


peu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons