divendres, 18 abril de 2014 | 22:42h

Actualitat
Les noticiesEls blocs de sentmenat.com
RSS
Veure tots els blocssentmenat esfera sentmenat esfera
Etiquetes

Repetiran la concentració cada dimarts

Els professors de l'IES Sentmenat es manifesten contra la retallades


Societat Civil dimarts, 21.febrer.2012. 14.55 h


Un grup de professors i alumnes de l’IES Sentmenat han protagonitzat aquest matí una xiulada-cassolada contra les retallades en l’ensenyament públic. La concentració tenia com a objectiu denunciar “els efectes d’una política d’austeritat molt agressiva que afecta principalment les persones que més necessiten els serveis públics d’aquest país” i que, segons han destacat, tindran com a conseqüència “menys qualitat en l’atenció educativa”.

Els professors de l'institut sentmenatenc han decidit mobilitzar-se contra les retallades pressupostàries que el govern de la Generalitat de Catalunya ha impulsat en l’ensenyament públic. Ho han fet aquest matí mitjançant una xiulada-cassolada davant de l’Ajuntament en una concentració que ha reunit professors i alguns alumnes de l’IES Sentmenat i que repetiran cada dimarts a la mateixa hora.
 
Amb la protesta, els professors de l’IES Sentmenat denuncien la disminució del pressupost en educació a Catalunya que en els dos darrers anys ha estat del 13,75%, “la més gran que s’ha produït en totes les comunitats autònomes”.
 
També denuncien la reducció de 340 places de professors als instituts catalans en un curs en què el sistema educatiu ha rebut 21.000 alumnes nous que, segons han manifestat, “haurien necessitat un increment de més de 1.900 mestres per ser atesos amb garanties de qualitat”, així com l’eliminació dels reforços universals i la supressió de les persones de suport a l’atenció educativa a les aules, entre altres mesures, que estan provocant “menys qualitat en l’atenció educativa”.
 
Per als mestres sentmenatencs, “és difícil d’entendre com es pot assolir l’èxit escolar de tot l’alumnat sense inversió, incrementant les ràtios,  reduint professionals de l’educació i els programes de suport a l’alumnat, desapareixent els plans de formació de docents, retallant les beques, les activitats extraescolars, etc.”.

Xiulada-cassolada davant de l'Ajuntament aquest matí Xiulada-cassolada davant de l'Ajuntament aquest matí
© Jaume Dolent

Etiquetes
manifestació, concentració, protesta, cassolada, retallades, crisi, institut
Comparteix
Lectures 1349 lectures   comentari Cap comentari

publicitat

Comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

loading


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

Els comentaris reflecteixen únicament l'opinió dels usuaris. sentmenat.com es reserva el dret a no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults o difamacions o que siguin contraris o atemptin contra la Llei. sentmenat.com no assumeix cap responsabilitat derivada del contingut dels comentaris, que correspon als seus autors.
Els comentaris anònims que continguin crítiques, acusacions, insults i/ o referències a persones sense responsabilitats públiques seran eliminats automàticament.
publicitat


peu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons