dijous, 24 abril de 2014 | 05:24h

Actualitat
Les noticiesEls blocs de sentmenat.com
RSS
Veure tots els blocssentmenat esfera sentmenat esfera
Etiquetes

Estudiarà la possibilitat de mancomunar serveis i agrupar despeses

Núria Colomé presideix la Comissió de Petits Municipis del Vallès


Política dimecres, 01.febrer.2012. 14.30 h


La crisi econòmica empeny als ajuntaments a cercar noves fórmules per reduïr despeses i a estudiar com l’actuació conjunta pot contribuir a superar la mala situació financera. Així ho han entès Gallifa, Matadepera, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls que han constituït la Comissió de Petits Municipis, un òrgan depenent del Consell Comarcal que elaborarà informes, propostes, estudis o treballs que els afectin de manera especifica i que estudiarà la possibilitat i la viabilitat de mancomunar serveis, generar sinergies i agrupar despeses.

Amb l’inici del treball d’aquesta Comissió es dóna compliment a un dels encàrrecs que el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses va fer al Consell Comarcal en la seva sessió del 4 de novembre. Els alcaldes i alcaldesses van instar el Consell Comarcal que durant aquest mandat tingui com a prioritats, entre d’altres, donar suport als petits municipis de la comarca i continuar incentivant, coordinant i donant suport a processos de cooperació i mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments. 
 
La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza ha assegurat que “les ciutadanes i els ciutadans dels municipis petits són persones amb els mateixos drets que qualsevol altra. Per tant, com a administracions públiques, ens correspon garantir que tota aquesta ciutadania pugui gaudir i exercir en plenitud dels drets i serveis públics”. En aquest sentit ha afirmat que “estem convençuts que aquesta comissió podrà ser un bon punt de trobada on els petits municipis es puguin escoltar, compartir experiències i estudiar la viabilitat de mancomunar serveis i agrupar sinèrgies amb l’objectiu de comptar amb uns serveis públics de qualitat, però a la vegada amb una racionalització i optimització dels recursos públics.”
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Sentmenat i presidenta delegada de la Comissió de Petits Municipis, Núria Colomé, ha afirmat que “tenim la voluntat de fer que el funcionament de la comissió sigui àgil. Hem d’aconseguir en els primers tres mesos conèixer les necessitats dels 9 municipis i volem compartir les mesures d’estalvi que anem fent tots”. 
 
L’alcaldessa de Sentmenat també ha explicat que “principalment treballarem en tres objectius. Primer, aconseguir fer compres agregades, una qüestió en la qual el Consell Comarcal ja té experiència en el tema per exemple de la telefonia dels ajuntaments. Segon, estudiarem la manera de poder compartir tècnics d’altres municipis més grans. És important comptar amb els municipis veïns 'més grans' per donar compliment del tercer objectiu: compartir els serveis
 
La presidenta del Consell Comarcal, Pepita Pedraza, ha assegurat que “són moments difícils per les finances municipals i a la ja històrica manca de finançament local, ara s’hi suma la precària situació econòmica dels consistoris arran de la conjuntura de crisis. Però davant aquesta situació, els gestors públics tenim la responsabilitat de treballar per buscar solucions imaginatives i de vegades complexes, que ens permetin mantenir uns serveis públics de qualitat. I des d’aquesta Comissió haurem de fer un intens treball per vetllar perquè els petits municipis de la comarca trobin un suport, un espai, on poder compartir els seus problemes i les seves necessitats. Però també volem donar respostes”.

Els alcaldes dels petits municipis del Vallès amb la presidenta el Consell Comarcal, Pepita Pedraza Els alcaldes dels petits municipis del Vallès amb la presidenta el Consell Comarcal, Pepita Pedraza
© CCVO

Etiquetes
petits municipis, gallifa, matadepera, polinyà, rellinars, sant llorenç savall,
Comparteix
Lectures 1292 lectures   comentari Cap comentari

publicitat

Comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

loading


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

Els comentaris reflecteixen únicament l'opinió dels usuaris. sentmenat.com es reserva el dret a no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults o difamacions o que siguin contraris o atemptin contra la Llei. sentmenat.com no assumeix cap responsabilitat derivada del contingut dels comentaris, que correspon als seus autors.
Els comentaris anònims que continguin crítiques, acusacions, insults i/ o referències a persones sense responsabilitats públiques seran eliminats automàticament.
publicitat


peu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons