dijous, 24 abril de 2014 | 05:24h

Actualitat
Les noticiesEls blocs de sentmenat.com
RSS
Veure tots els blocssentmenat esfera sentmenat esfera
Etiquetes

Demà dissabte, amb l’obra ‘Del Ter al Plata'

El Coro homenatja al compositor de 'Fumando espero'


Cultura divendres, 20.gener.2012. 15.25 h


Demà dissabte, la Sala d’Actes de la Societat Coral acollirà Del Ter al Plata, una obra homenatge a Joan Viladomat, un pagès de Manlleu que va acabar esdevenint un cèlebre compositor de més de set-centes peces musicals per a les tavernes del Paral·lel, entre elles la coneguda ‘Fumando espero’. L’obra, creada pel periodista i director Jaume Collell, és una recuperació dels èxits del mestre actualitzats amb referències a l’actualitat política amb un fil argumental ben original: la història de dos científics que volen obtenir el mapa genètic de la raça catalana.

Si us agrada el teatre i en especial el cabaret, demà no us podeu perdre l’espectacle que a les 9 del vespre presenta la Societat Coral, Del Ter al Plata. Una obra que homenatja al mestre Viladomat, cèlebre compositor manlleuenc, a través de les seves peces més exitoses passades pel sedàs del director Jaume Collell, que les ha actualitzades amb referències satíriques a l’actualitat política, tot tramat amb un fil argumental ben estrambòtic.

Itziar Castro i Xavier Boada interpreten a dos reputats científics fan una demostració pública: l’obtenció del mapa genètic de la raça catalana. A l’estanteria tenen pots amb tot de mostres d’ADN. És la nit de Cap d’Any. Brinden i canten. Les cançons de Viladomat els ajuden en la recerca perquè exciten l’esperit del més babau. Al final, amb les mostres que han arreplegat, fins i tot al pati de butaques, tot sembla que fecunden la república catalana «in vitro», però el deliri els aboca a un sicalíptic apoteosi.

Així, durant la funció, i sota la direcció musical de Joan Ramon Puntí, la direcció escènica de Jaume Collell i la música de l’orquestra La Imperial, els dos actors aniran desgranant els grans èxits de Viladomat, com el fox trot Iguazú, la sardana Catalunya plora, el cuplet Si vas al cine sonoro (Telesforo) i la popular Fumando espero, mentre van abocant a l’olla trossets de catalanitat: el cor de Macià, una pedra de Millet, el ronyó de Franco, el morro d’en Mascarell...

Del Ter al Plata, els èxits de Viladomat Del Ter al Plata, els èxits de Viladomat
Etiquetes
coro, societat coral, teatre, cabaret, music hall, joan viladomat
Comparteix
Lectures 1239 lectures   comentari Cap comentari

publicitat

Comentaris

No hi ha cap comentari a aquest article

loading


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

Els comentaris reflecteixen únicament l'opinió dels usuaris. sentmenat.com es reserva el dret a no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults o difamacions o que siguin contraris o atemptin contra la Llei. sentmenat.com no assumeix cap responsabilitat derivada del contingut dels comentaris, que correspon als seus autors.
Els comentaris anònims que continguin crítiques, acusacions, insults i/ o referències a persones sense responsabilitats públiques seran eliminats automàticament.
publicitat


peu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons