dissabte, 19 abril de 2014 | 06:26h

Actualitat
Les noticiesEls blocs de sentmenat.com
RSS
Veure tots els blocssentmenat esfera sentmenat esfera
Etiquetes

L'atura a Sentmenat creix un 1,6% respecte el març

L’abril eleva la xifra d’aturats a 661


Societat dimecres, 12.maig.2010. 23.15 h


Nou mes de creixement de l’atur a Sentmenat. El passat mes d’abril el Servei Català d’Ocupació va registrar 661 persones a l’atur al nostre poble, onze mes que el mes anterior, establint així la xifra més alta des de l’inici de la crisi econòmica. En canvi, pel què fa a la comarca, l’atur ha registrat un descens d’un 2,1% respecte el març.

El mes d’abril ens ha deixat de nou amb les pitjors dades de l’atur dels darrers tres anys, assolint la xifra de 661 persones sense feina. En total, durant l’abril 11 persones es van inscriure al Servei Català de Col·locació, un 1,6% respecte el mes anterior, contravenint aquesta vegada la tendència de la resta de pobles de la comarca que, per primera vegada en dos mesos, han aconseguit reduir l’atur amb un percentatge global a tot el Vallès Occidental d’un 2,1% menys que el mes de març.

Així, des de l’1 de gener d’enguany, 59 persones s’han quedat sense feina; una xifra que suposa un increment del 8,36% de l’atur en el què portem d’any.

Pel què fa a l’increment interanual, el que va d’abril del 2009 a abril del 2010, ha estat del 13,18%, registrant el mes d’abril d’enguany 77 persones en situació d’atur més que el de l’any passat.

Les dades d’aquest mes a Sentmenat contrasten amb les de la comarca, on globalment s’ha produït un descens de l’atur del 2,1% respecte el mes anterior, i els del Principat, on la taxa d’atur s’ha reduït un 1,72%.


El sector serveis concentra quasi la meitat de l’atur

Quant a la distribució per sexes, el 54,01% de les persones aturades de Sentmenat són dones (357) i el 45,99% homes (304), essent la franja d’edat dels 25 als 44 anys la més afectada en ambdós casos (177 homes i 181 dones).

Quant a sectors, els serveis són el sector que més aturats concentra, amb 309 persones (46,75%), seguit de la indústria, que és el sector que ha deenvolupat un creixement més alt aquests darrers quatre mesos, amb 227 (34,34&) i la construcció, amb 98 persones en atur (14,83%).

Comparativa de creixement de l'atur entre el 2009 i el 2010 Comparativa de creixement de l'atur entre el 2009 i el 2010
© sentmenat.com

Etiquetes
atur, crisi, abril, creixement
Comparteix
Lectures 1187 lectures   comentari Un comentari

publicitat

Comentaris
1
Maria
20.5.2010. 13.29 h
Sentmenat

Que fa l'ajuntament per ajudar a totes les persones que estan aturades. Fa mesos que el meu fill esta inscrit a la borsa de treball i mai l'han trucat. Algu contacta amb les empreses per oferir a totes les persones que busquen feina?
Perquè no es publiquen totes les ofertes de feina de l'ajuntament? Perquè no es treballa com altres ajuntaments del voltant?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Comentari inadequat   abus


1

loading


Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validació.

Els comentaris reflecteixen únicament l'opinió dels usuaris. sentmenat.com es reserva el dret a no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults o difamacions o que siguin contraris o atemptin contra la Llei. sentmenat.com no assumeix cap responsabilitat derivada del contingut dels comentaris, que correspon als seus autors.
Els comentaris anònims que continguin crítiques, acusacions, insults i/ o referències a persones sense responsabilitats públiques seran eliminats automàticament.
publicitat


peu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons