diumenge, 20 abril de 2014 | 07:44h

Sentmenat

Sentmenat és un petit municipi situat a la comarca del Vallès Occidental, al Principat de Catalunya. El seu terme, de 28.4 km2 (1) d'extensió, es divideix en dues parts força diferenciades: la muntanya, amb boscos de pins i alzines, i la plana, amb camps de conreus.

El municipi té una població de 7.851 habitants(2) (a data 29 de juliol del 2008), repartida entre el nucli del poble, tres urbanitzacions (Pedra Santa, Can Canyameres i Can Vinyals) i diversos nuclis dispersos de població.

El creixement de la població és sostingut i regular, la qual cosa fa que conservi el caire típic de poble, amb un tarannà i una fesomia peculiar.

El poble, format majoritàriament per cases de planta baixa i pis, començà a créixer en el vessant d'una carena; aquesta és la causa dels seus característics carrers de baixades pronunciades. Posteriorment s'anà engrandint fins a ocupar una part de la plana (barri de Can Palau) i l'altra vessant de la carena (barri de can Baixeres).

El principal curs d'aigua del terme és la riera de Sentmenat, que recull les aigües del Puig de la Creu (664m), la muntanya de Can Fruitós, la vall d'Aiguasenosa i la Costa Llisa del Farell.

El terme té raconades de gran bellesa, com el Saltant de Guanta, les Coves del Comte, la vall de Can Senosa...

Totes aquestes peculiaritats converteixen el poble i la seva rodalia en un lloc força bonic, ideal per visitar, recórrer i, fins i tot, venir-hi a viure.


(1) Font: Ajuntament de Sentmenat
(2) Font: Padró municipal de l'Ajuntament de Sentmenat, 29 de juliol del 2008

Castell de Sentmenat Castell de Sentmenat
© Joan Deupeu

Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat de sentmenat.com

© sentmenat.com, 1996-2014

creativecommons